Почетна » Подмладите кожу врата и лица за 7 ДАНА помоћу АЛОЕ ВЕРЕ
Здравље Вести

Подмладите кожу врата и лица за 7 ДАНА помоћу АЛОЕ ВЕРЕ

Фото: Пиксабеј

Алое веру можда имате у својој кући као украсну биљку, знате за њена благотоврна својства и никада се нисте упустили у авантуру да њену лековитост осетите на својој кожи? Ово је прави тренутак да у само неколико корака припремите прави ужитак за кожу вашег врата и лица и за седам дана вратите се деценију уназад.

За примену алое вере у сврхе очувања лепоте и неге лица морате потрошити читаво богатство на скупе козметичке производе. Наиме, једна врло једноставна процедура значајно ће побољшати квалитетваше коже.

Ова метода је врло једноставна и лака, а све што вам је потребно је, наравно, биљка алое вера.  Одсеците јенду грану биљке. Добро је оперите и немојте је гулити. Нежно ударајте лиску како би она омекшала и да би касније лакше исцедили сок из ње.

Обзиром да вам бити потребан цео лист, изрежите га на пола или на мање делове, управо онолико колико вам је потребно. Потом ножем одрежите рубове листа са обе стране, како би га могли отворити и лако огулити.

Рукама раздвојите отворени лист, а ако не иде глатко, ножем режите кроз његово средиште. Помоћу кашике исцедите сок из листа, али узмите само онолико колико вам је потребно и сок сипајте у чинију.

Прстима утрљајте сок по лицу. Потом листом измасирајте лице и оставите сок на лицу 20 минута, док се не осуши.

Огулите Алое вера маску с лица и оперите лице чистом водом. Немојте користити никакав синтетички сапун за прање јер може умањити учинак алое вере. Чистим пешкиром осушите лице и оно ће напросто сјајити!