Почетна » Помоћу ВОДЕ и КОРЕ БАНАНЕ опоравите своје биљке (ФОТО)
Моја башта Вести

Помоћу ВОДЕ и КОРЕ БАНАНЕ опоравите своје биљке (ФОТО)

Фото: Фацебоок Илустрација/Тхе Пантрy Мама

Неке од биљака изненада почну да вену, а сада је откривено и како на брз начин можете да их повратите.

Једна жена из Аустралије показала је необичан трик и поделила га путем друштвених мрежа. Потребно је да прво налијете воду биљкама, а кору од банане потпиуте у воду и оставите да одстоје у тегли 24 сата.

Разлог због ког банана има ефекат је тај, јер је кора обогаћена калијумом, фосфором и калцијумом, тако да минерали имају много хранљивих састојака за биљке. Фосфор у банани такође помаже у добром расту корена и нових изданака.

Фото: Фацебоок/ˇ@тхепантрyмама

Она је открила да понекад натапање биљака у води није довољно за жедно зеленило, и објаснила је да свакодневно морате да додајете састојак од банане,  како би се ваше биљке потпуно опоравиле.

– Неколико центиметара топле воде у кади са соли, туш како би се са лишћа очистила прашина и оне поновонастављају да буду срећне – написала је уз фотографије биљака у кади.

Фото: Фацебоок/Мумс wхо гарден – пре и после

Со је богата магнезијум сулфатом, што повец́ава производњу хлорофила, док ц́е топла вода помоц́и у уништавању штеточина у земљи, као што су лисне уши и гриње. Додајте и остала природна биљна ђубрива која се састоје од натапања морских алги и корова у води пре него што раствор прелијете преко биљака.