Почетна » Повећања пензија преко 5 посто: У фебруару следеће године 20.000 динара сваком пензионеру!
Вести У жижи

Повећања пензија преко 5 посто: У фебруару следеће године 20.000 динара сваком пензионеру!

Фото: Скриншот РТС

“Отворени Балкан” јесте историјска одлука и ја се надам да ћемо имати снаге да је оставримо. Ја се надам да ће то бити могуће до 2023. године, изјавио је преседник Србије Александар Вучић на РТС-у.

-Надам се да ћемо прионути на посао, много тога је потребно да се уради да не би било граница ка Албанији и Северној Македонија. То је изванредна идеја мира и стабилност, није наметнута споља, нећемо да будемо изоловани и сами као 90-тих, а и да не слушамо друге, да не будемо покусни кунићи, него да радимо за наш народи нашу земљу – рекао је Вучић.

Он је на примеру објаснио и како ће отворене границе бити добре за привреду, јер је од велике важности да нема чекања на границама за оне који превозе на пример лубенице.

  • Врата су отворена за све, ми никога не ћемо да јуримо, нек у Сарајеву и Подгорици објасне како је кад се чека на границама, њихова је одлука, нисмо неко ко би вршио притисак, ко жели добродошао је.

У фебруару 20.000 динара сваком пензионеру

Стопа раста за 2. квартал је 13,4 посто, а када саберете претходну и ову годину, то неће имати нико у Европи, бићемо најуспешнији, а само у овој години ћемо бити међу првима. Тај раст носи веће плате и пензије, ускоро исплаћујемо новац пензионерима и грађанима.

Повећање пензије од 5 посто

Усвојићемо и нови буџет, имамо у јуну и јули суфицит 60 милијарди динара, мањи нам је укупно дефицит, а у фебруару месецу уплатићемо велики износ сваом пензионеру у Србији, биће 20.000 динара сваком- рекао је он и додао да ће пензионерима пензије бити повећање за 5 одсто.