Почетна » Повећање пензија у новембру
Друштво и ми Вести У жижи

Повећање пензија у новембру

Председник Србије Александар Вучић, присуствовао је војној вежби у Никинцима и том приликом изјавио да ће од новембра бити повећање пензија.

Он истиче како пензионери са минималним примањима заслужују да коначно осете бољитак: „Што се тиче пензија и плата, не морамо да идемо ни на ребаланс. Пензије можемо да исплаћујемо од новембра. Ана Брнабић и Синиша Мали ће учинити све, да пензионерима са пензијама до 30.000 повећамо примања. Ти људи морају да осете бољитак, они су имали највише поверење у државу. Од новембра идемо на повећање пензија. Надам се да ће ове године бити и повећање плата“, рекао је председник и додао да ће бити укинут закон који је донет у циљу економског опоравка, тако да ће и они са највећим пензијама имати повећање.

„И они са највећим пензијама имаће значајно повећање, они који су имали 90.000 имаће 100.000 динара сада. Сви ће имати веће пензије него икада. Желим да повећамо пензије онима који су имали до 30.000 динара пензије, да добију више него што би добили само укидањем закона. Ти људи представљају највећу групу пензионера, а има их око 1,152 милиона, и морају осетити бољитак, јер су дали највише за нашу земљу својом трпељивошћу и стрпљењем. Веровали су да тешке реформе доносе резултате“, закључио је Александар Вучић.