Почетна » Познати физичар доказао да Бог постоји
Занимљивости Вести

Познати физичар доказао да Бог постоји

Фото: Пекселс

Један од најеминентнијих научника данашњице тврди да је пронашао доказ о деловању силе „која управља свиме.“ Амерички физичар, футуриста и популаризатор науке, доктор Мичио Каку, чија су достигнућа на пољу теоретске физике изузетно цењена у научном свету, чврсто верује да је развио теорију која указује на постојање Бога.

– Мени је кристално јасно да постојимо као део великог плана који је унапред осмислила и креирала универзална интелигенција – објашњава доктор Каку и додаје да се тај план реализује у складу с правилима, а никако према случајностима. Његова изјава изазвала је праву буру у научним круговима, тим пре што се доктор Мичио Каку сматра једним од најзначајнијих мислилаца данашњице, нарочито због доприноса науци на пољу револуционарне Теорије струна. Теорија струна је покушај да се у оквиру физике честица помире принципи квантне механике и опште релативности. Уколико се покаже као исправна, постаће главни кандидат за такозвану „Теорију свега“, односно, за покушај описивања свих познатих основних сила и стања материје на коначан математички начин.

Признати физичар је до закључка да Бог постоји дошао изучавајући оно што сам назива „примитивним тахионима.“ У теоријској физици, тахион је eлементарна, хипотетичка, субатомска честица која се креће брже од светла. Има својство да „одлепи“ материју или вакуумски простор између честица материје, чиме их оставља поптуно слободним од спољних утицаја Универзума. Након подробних тестирања, доктор Мичио Каку је дошао до сазнања да живимо у „Матриксу“! – Све што данас зовемо случајностима ускоро неће имати никаквог смисла − уверљив је доктор Каку. − Живимо у свету који је створен према законима више интелигенције која њиме и управља.