Почетна » Прави живот почиње у 50+
Занимљивости Вести

Прави живот почиње у 50+

Фото: Пекселс

Не, човек није стар ако је у педесетима. Тада долази његових пет минута да проживи све што је хтео а није стигао.

Док сте били млади, 50 година вам се чинило тако далеко. Али године иду. И ево вас. Сада гледате око себе и увиђате да ствари и нису тако лоше. Преносимо вам текст из Хафингтон поста о седам разлога због којих је добро бити у групи 50+. 1. Слободни сте – У овом добу ваша деца су вероватно завршила средњу школу, можда чак и факултет. Можда су се већ и одселили. Али и ако живе с вама, ствари су се промениле. Они су сад одрасли. Нема више домаћих задатака, лектире, пубертетских испада… 2. Још сте млади – Тачно тако. И још боље: изнутра сте иста особа која сте увек били. И даље волите све оне ствари које сте волели пре, исте песме, исте филмове. Неке се ствари никад не мењају. То дете још је у вама. 3.

Ипак, време иде – И то је добро. Док сте били млади одлагали сте путовања и друге добре ствари за које нисте имали времена. Сада схватате да имате и времена и енергије да урадите оно што сте увек желели – да напишете књигу, скочите падобраном, научите плес… 4. Знате ко сте – У младости сте били збуњени новим животним садржајима – посао, брак, деца, животни проблеми. Често се нисте најбоље сналазили у сусрету са обавезама, јер нисте имали искуства. Сада вам је јасно и ко сте и шта сте. 5. Ваше време – Сећате ли се кад сте тек постали родитељ, мењали већ трећу пелену у само два сата, а маштали да лежите на плажи? Добра вест: то је сада пуно лакше остварити. Управо су педесете најбоље време за то. 6.

Јаки сте – До педесете године прошли сте много испита: емоционалних, личних, брачних, финансијских, здравствених… Али сада знате које ствари заслужују вашу бригу, а које не. Знате где треба улагати енергију, а где не. 7. Испуњавање снова – Многи у овим годинама узму у руке гитару, прибор за сликање или подлогу за јогу. У педесетима први пут имате време и простор за истраживање скривених талената. А то може довести до открића којих нисте ни били свесни.