Почетна » Правила која подмлађују: Фризерски експерти открили 2 кључна савета за жене преко 40 година (ФОТО)
Занимљивости Вести

Правила која подмлађују: Фризерски експерти открили 2 кључна савета за жене преко 40 година (ФОТО)

Усвојите ове савете и заблистајте!

Вероватно сте безброј пута чули критике на рачун жена које носе одређену фризуру, боју косе, а која није у скалду са њиховим годинама. Оно што је заправо суштински важно јесте прилагодљивост.

Када је о коси реч, битно је фризуру прилагодити енергији и сензибилитету, црте лица такође играју одређену улогу када је избор фризура у питању. Избор фризуре може учинити да изгледамо старије и обрнуто.

Фризерка и стручњак за боје Јулиа Кратз открива 2 кључна савета за жене старије од 40 година.

1. Краће је боље

Што смо старији, то нам је коса тања и тежа за одржавање. Зато Јулиа Кратз не саветује дугу косу. Зависно од текстуре, коса нам може изгледати нездраво и сломљено, што ће наш изглед учинити старијим. То се такође односи и на екстремне степенасте фризуре, које проређују косу и зато их треба избегавати.

Код седе косе, дужине изгледају врло брзо занемарене: „Структура седе косе је јако немирна, коса воли да стрши као мале антене из главе“, објашњава професионална фризерка. Прави избор је кратка фризура. Кратка коса изгледа гушће па стога и здравије. То те чини далеко млађом. Чак и прве седе власи изгледају добро уз кратку косу.

2. Светлије нијансе

Правило је јасно, што је боја тамнија, толико изгледаш старије. То је зато што се контраст с кожом повећава, а боре постају израженије. Још један недостатак јесте што након само неколико недеља, поново се може видети доњи део косе природне боје, због чега се мораш стално наново фарбати.