Почетна » Принц Филип је био здрав 99 година, а увек је доручковао исту храну
Занимљивости Вести Сениор свет У жижи

Принц Филип је био здрав 99 година, а увек је доручковао исту храну

Фото: Пиксабеј

Принц Филип је сваког јутра доручковао у 8.30 и за то време је слушао Радио. Никада није кршио ову дневну рутину и тако је провео и последње дане.

Принц Филип је био 73 година у браку са краљицом ЕЛизабетом и сматра се да је то најдужи краљевски брак у историји Британије.

Принц је сваког јутра седео за истим столом, служиле су га исте слуге и јео је иста јела. Доручковао је овсену кашу, а пахуљице су чували у пластичним кутијама! На столу се увек налазиле и две врсте мармеладе, као и флаша јаворовог сирупа. После тога је пио јогурт и јео чинијицу са свежим воћем.

Када је време било ружно доручковали су у краљичиним одајама на првом спрату где собе имају поглед на Бекингемски врт. Сваки пут су седели на свом месту, а сто је увек био постављен на исти начин. Током доручка су разговарали о обавезама које их чекају.

Филип је волео да почне дан са кафом и кашикицом шећера, док је краљица пила чај Earl Grey.

Принц се са краљицом, када су имали много обавеза, поново сретао у 17 часова када су пили чај. Краљица је јела сендвиче, а принц колач.

Када нису имали званичну вечеру и госте, краљица и принц су се облачили опуштеније. Фиолип је јео све осим острига. Више је волео да попије пиво него вино, а уживао је у роштиљу који је радо сам спремао.

Када је 2011. године напунио 90 година, Филип је смањио обавезе и годишње је прихватао само 330 званичних појављивања, а краљица је имала 370. За 95. рођендан је одлучио да прихвати само по 219 обавеза, али без одласка у иностранство.

Маја 2017. године се повукао из јавноси, али никада није престао да се прати краљицу на догађајима.