Почетна » Принца Филипа је занимао НЛО, правио је мапу и сакупљао податке
Занимљивости Вести

Принца Филипа је занимао НЛО, правио је мапу и сакупљао податке

Британски принц Филип, војвода од Единбурга био је опседнут причама о ванземаљцима и неидентификованим летецим објектима посебно откако је лорд Луис Маунтбетен написао званичан извештај о чудном сусрету са свемирским бродом на његовом имању.

Адмирал и први ерл од Маунтенбетен од Бурме био је британски политичар и поморац, али је далеко познатији као ујак принца Филипа. Управо је ујак „заразио“ принца Филипа извештајима о сусрету војних пилота са НЛО летелицама.

Черчил знао за НЛО Када је 1950. године објављена књига „Кодирано име анђео“ (Џејсон Чепмен), Винстон Черчил је 28. јуна 1962. године тражио извештај од лорда Червела, саветника за науку, да му напише шта је истина, а шта није!

Конкретан повод за принчево интересовање био је изветшај Фреда Бригса који је тврдио да је приметио НЛО летелицу и биће на имању лорда Монтебатена у Хемпширу 1955. године. Летелица је лебдела изнад земље на којој је видео чудно биће са кацигом.

Фото: Пиксабеј

Супруг енглеске краљице провео је деценије прикупљајуци мноштво књига о ванземаљцима. Фасцинација се развила након што је Маунтбетен дао званични извештај обизарном искуствукоје је један од његових запослених наводно имао сасвемирским бродомна његовом имању у Хемпширу,преносиРТ.

Принц Филип на зиду у Бакингемској палати наводно држи мапу места где су виђени неидентификовани летеци објекти, а тражио је наводно и да види поверљиве извештаје Министарства одбране о „блиским сусретима“.Он је прошлог лета читао књигу „Халтова перспектива“, која испитује дешавања о инциденту у Рендлешемској шуми за који се верује да је најпознатије британско виђење неидентификованих летецих објеката (НЛО).

Догађаји су се одиграли у ноћи 26. и 28. децембра 1980. у Рендлешамској шуми, непосредно испред ваздухопловне базе РАФ „Вудбриџе“, у којој су били смештени припадници Ратног ваздухопловства Сједињених Држава.

Према изјавама сведока, укључујући изјаве потпуковника Чарлса Халта, заменика команданта базе, особље је наишло на мистериозна јарка светла и ужарени метални предмет за који су веровали да би могао бити НЛО. Тај збуњујући догађај није до краја разјашњен, а Министарство одбране Велике Британије је тада донело закључак да не представља претњу по националну безбедност. Књига коју је принц Чарлс читао написали су управо пензионисани пуковник америчког ваздухопловства Чарлс Халт и пензионисани детектив Џон Хансон.

У писму упућеном бившем детективу, Филипов секретар бригадир Арчи Милера Бејквел написао је:

– Сигуран сам да ће се принц књигу читати са великим интересовањем током лета!