Почетна » ПРИРОДНЕ замене за фармацеутске лекове за ЖЕНСКЕ ПРОБЛЕМЕ: Медвеђе грожђе и брусница уместо АНТИБИОТИКА
Здравље Вести

ПРИРОДНЕ замене за фармацеутске лекове за ЖЕНСКЕ ПРОБЛЕМЕ: Медвеђе грожђе и брусница уместо АНТИБИОТИКА

Фото: Пиксабеј

Чести проблеми са којима се жене сусрећу су упала мокраћних канала и упала бешике. За ове здравствене тегобе лекари преписују антибиотике који директно утичу на природну црвену флору, уништавајући истовремено и добре и лоше бактерије и тиме угрожавају имунитет целог организма. Медвеђе грожђе или у народну чувен увин чај је биљка која вековима уназад лечи упале мокраћних путева и органа и код уринарних инфекција. Од давнина се употребљава као природни лек у северној Европи, док се у Русији користи и за штављење коже.

Изузетно је добар природни лек код упале мокраћних канала, а веома је делотворно и код тегоба са бубрезима, бешиком, па и код циститиса. Поред тога што је медвеђе грожђе делотворно за тегобе уринарног тракта, помаже и код дијареје, а његово конзумирање се препоручује и дијабетичарима. Чај од медвеђег грожђа се користи код песка и камена и бубрегу.

Након антибиотске терапије често долази до враћања инфекције јер бактерије остају везане за зидове мокраћних канала…

О томе колико је овај чај лековит, сведочи и то што га препоручују и лекари, а не само травари и присталице народне медицине. Код неких бактеријских инфекција, као што је на пример ешерихија коли, дешава се да дуготрајно лечење антибиотицима не даје резултате, па тада чај од медвеђег грожђа може знатно да помогне код елиминисања ове бактерије јер има јако антибактеријско дејство.

Брусница садржи Ц витамин, дијетална влакна, минерале и разне важне микронутријенте. Извор су антиоксиданса полифенола, фитохемикалије која има могуће предности за кардиоваскуларни и имунолошки систем. Ова биљка је добар уроантисептик због присутних проантоцијанита који спречавају пријањање бактерија за зидове мокраћних канала. Након антибиотске терапије често долази до враћања инфекције јер бактерије остају везане за зидове мокраћних канала. Показује дејство против Ешерихије Коли, најчешћег и најупорнијег изазивача  инфекција мокраћних канала. На сличан начин спречава пријањање бактерија на слузокожу усне дупље и желуца. Зато и спречава настанак зубног плака и против Хеликобактерије.