Почетна » Привлаче позитивну енергију и прочишћавају ваздух: Ове биљке треба да има сваки дом
Моја башта Вести

Привлаче позитивну енергију и прочишћавају ваздух: Ове биљке треба да има сваки дом

Фото: Пиксабеј

Верује се да уношењем одређених биљака у дом, уносимо и позитивну енергију. Осим тога, добро их је имати у дому како би се ваздух прочистио, а одлична су и декорација.

Јасмин

Његов мирис ублажава стрес, доноси позитивну енергију и подстиче романтику. Држите га на прозору окренутог према југу или североистоку. Може да уклони токсине из ваздуха, а препоручује се да се држи у простору у којем проводимо највише времена.

Орхидеја

Према фенг шуију верује се да орхидеје повећавају проток позитивне енергије. Ово дуготрајно цвеће долази у разним величинама и облицима са пријатним мирисом који побољшава расположење и умирује ум. Ноћу ослобађа кисеоник стога је идеално држати је у спаваћој соби.

Жалфија

Уклања негативне емоције попут љутње и страха и подстиче позитиван проток енергије.

Златна пузавица Бамбус Користи се у Азији дуги низ година јер је симбол среће и просперитета. По Фенг шуију његов вертикални облик представља дрвени елемент који утиче на телесну активност, животну енергију и виталност.

Назив ове биљке је Епипремнум ауреум. Верује се да је одговорна за проток добре енергије у дому, али и да дому у који се унесе доноси срећу и благостање.

Биљка новца

Фенг шуи стручњаци објашњавају да скоро свака лепа, зелена биљка може бити биљка новца јер суштина је у доброј енергију коју она производи. Међутим, једна од најпознатијих биљака које по веровању доноси новац је красула.

Јапанско дрво, долар дрво, парац, красула… то су све називи за биљку Црассула Овате. Она потиче из Јужне Африке, а назив је добила по листовима овалног облика који подсећају на кованицу новца.