Почетна » Признање Бранкици Јанковић
Вести У жижи

Признање Бранкици Јанковић

sdr

Поводом Европског дана међугенерацијске солидарности, повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић уручено је признање сениора Геронтолошког центра Београд за допринос у унапређењу услова живота старијих.

Скулптура „Дрво међугенерацијске сарадње“ настало је у оквиру креативне радионице током четвртог Фестивала ОКеј и представља симбол разлиставања сарадње и солидарности међу генерацијама, као и симбол јединства и сигурног ослонца за будуће генерације.

Повереница jе захвалила на признању, подсећајући на значај међугенерацијске сарадње и солидарности.

– У времену глобализацијских токова имамо посебну обавезу да не заборавимо појединца, без обзира на то којој генерацији припада. У нашој јавности се понекад чују тонови који указују на међугенерацијско неразумевање, чак и осуде због година старости, што је недопустиво, те имамо додатну обавезу да се боримо за равноправност и живот без дискриминације – рекла је повереница, уз наглашавање подршке свим надлежним институцијама које раде на овим циљевима.

Она је истакла да ово признање представља привилегију, али и обавезу, личну и свих запослених у Поверенику, да наставе да у временима која су препуна изазова раде даље, за равноправно учешће у друштву свих грађана и грађанки.

Признање је повереници уручила председница Клубова за старије Геронтолошког центра Београд Надежда Николић, која је подсетила да фестивал ОКеј повезује децу из вртића, основних школа, студенте и омладину с корисницима клубова за старије како би заједно учили, радили, разговарали и делили искуства у областима културе, рекреације, целоживотног учења и информатичких технологија.