Почетна » Признање „Дунав осигурању“ на Мокрањчевим данима
Вести

Признање „Дунав осигурању“ на Мокрањчевим данима

Манифестација „Мокрањчеви дани“, која се одржава у част једног од највећих српских композитора Стевана Стојановића Мокрањца, завршена је извођењем опере „Кармина Бурана“ и доделом признања.
Међу традиционалним пријатељима који помажу одржавање „Мокрањчевих дана“, најстаријег фестивала класичне музике у Србији, јесте и Компанија „Дунав осигурање“, која дуже од петнаест година подржава ту културну манифестацију. У име Компаније, на свечаности поводом завршетка 53. „Мокрањчевих дана“, признање је примио директор Главне филијале „Дунав осигурања“ у Зајечару Бранимир Јовановић. Он је том приликом истакао посвећеност „Дунава“, као друштвено одговорне компаније, неговању културне баштине наше земље.

Уручење награде Дунав осигурању

– „Мокрањчеви дани“ одсликавају стваралаштво и дело нашег најпознатијег композитора Стевана Мокрањца, али уједно представљају и неговање културе овог краја и шире. Отуда је и Компанија „Дунав“ препознала значај те манифестације и активно је укључена у њено организовање скоро две деценије – истакао је Јовановић.
Слоган Компаније „Пријатељ остаје пријатељ“, поручује Јовановић, може се одразити и на организацију те манифестације, чији ће, каже он, „Дунав осигурање“ остати веран пријатељ и партнер. Јовановић је захвалио организаторима манифестације и Дому културе Неготин на урученом признању и изразио наду да ће се та успешна сарадња наставити и у годинама које долазе.

Бранимир Јовановић, директор филијале „Дунава“ у Зајечару

В.д. директора Дома културе Неготин Владимир Радић каже да су „Мокрањчеви дани“ свечани тренуци за Неготин. Он је изразио задовољство што је и ове године седмодневни програм био сјајан.
– Вечерас је нарочито свечан тренутак јер су се окупили сви пријатељи манифестације, и ми смо најзаслужнијим пријатељима захвалили доделом признања. Међу њима је и „Дунав осигурање“ са којим већ деценијама сарађујемо на обострано задовољство – рекао је Радић.

Директор Дома културе у Неготину Владимир Радић

Радић истиче да „Дунав“ помаже организацију манифестације исто онолико колико се Дом културе Неготин труди да афирмише „Дунав осигурање“.
– Надам се да ће тако бити и убудуће, јер се на добрим искуствима гради будућност, а мислим да је то у нашим односима несумњиво – нагласио је Радић и захвалио свим пријатељима на организацији овогодишње манифестације.
Током седмодневног трајања манифестације, посетиоци и љубитељи класичне музике могли су да уживају у бројним концертима, афирмисаних и неафирмисаних извођача, али и у беседама, изложбама, семинарима, панелима о Мокрањцу те о значају класичне музике уопште.