Састојци
- брашно – 3 шоље
- ајран – 200 мл
- јаје – 1 комад
- со – 1 кашичица
- шећер – 1/2 кашичице
- сода бикарбона – 1/2 кашичице
- уље – 1 кашика
- маслац – 50 г
За надев:
- сир – 300 г
- јаје – 1 комад
- бели лук – 2 чена
- першун – 1 кашика (исецкан)
Припрема:
Две шоље брашна се просеју заједно са содом и у средини се направи удубљење. Шећер, со, уље и јаје се умуте са ајраном. Течност се сипа постепено у брашно и замеси се глатко тесто.
Оставља се да одстоји пола сата. Након тога се тесто оформи у ролат и сече се на 10 кругова. Они се уваљају у преостало брашно и развијају се у танке лепиње.
У средину се ставља надев, направљен од ренданог сира, пасираног белог лука, першуна и јајета. Крајеви се увијају, тако да се оформи омча.
Окрећу се завијеним делом на доле и опет се развјају. Пеку се са обе стране на загрејаном тигању. Готове лепиње се намажу маслацем и покрију се крпом.