Почетна » Пробајте МИСТЕРИОЗНУ биљку: Смањује стрес, штити од инфекција, одлична за желудац, кожу
Фармацеут Вести

Пробајте МИСТЕРИОЗНУ биљку: Смањује стрес, штити од инфекција, одлична за желудац, кожу

Једна од највећих предности сладића је његова способност да умири желудачне и стомачне болести, укључујући чир на желуцу, жгаравицу и друге.

Без обзира да ли волите његов укус или не, сладић је један од најпознатијих природних слаткиша у продавницама широм света. Поред специфичног укуса, ова биљка, посебно корен, хиљадама година се користи и као састојак у биљној и традиционалној медицини.

Корен сладића је један од најстаријих документованих биљних лекова који датира из 4.000 година пре нове ере. Има природно сладак укус захваљујући једињењу званом глициризин које је око 50 пута слађе од обичног шећера. Једна од највећих предности сладића је његова способност да умири желудачне и стомачне болести, укључујући чир на желуцу, жгаравицу и друге.

Уместо кафе можете конзумирати чај од корена сладића, након чега ћете приметити позитивне промене у организму. Корен ове биљке је одличан извор корисних биљних једињења као што су фенолне киселине, флавоноиди, флавани и изофлавини, а када се конзумирају, ова једињења могу помоћи у смањењу стреса.

Корен сладића је и данас веома важна биљка у медицини због свог дејства на стрес и регулацију кортизола, хормона који нормализује функције надбубрежних жлезда, смирује ум и подстиче рационално размишљање.

Вашем телу може понекад бити потребна додатна подршка за управљање стресом, па препоручујемо да разговарате са својим лекаром о употреби ове биљке. Такође се каже да сладић помаже код прехладе и симптома сличних грипу, а користи се и као лек за респираторне проблеме.

Такође се користи за лечење уобичајених кожних проблема као што су дерматитис, цисте и екцем.

Припрема чаја од сладића

Исецкајте корен сладића, а затим га ставите у посуду са кључалом водом. Пустите да проври и склоните са ватре. После двадесет минута чај процедите и додајте кашичицу меда.

Ознаке