Почетна » Пробајте три вежбе са еластичном траком које ће вам ојачати леђа
Физиотерапеут Вести

Пробајте три вежбе са еластичном траком које ће вам ојачати леђа

Вежбе са еластичном траком са разлогом се користе у фитнес центрима, па чак и у физикалној терапији, јер дају одличне резултате.

С обзиром на то да су једноставне оне без посебних припрема могу да се изводе и код куће.

Еластична трака је једноставан и јефтин реквизит који има низ предности, а међу којима се истичу велика могућност примене, сигурно коришћење, прихватљива цена, мала тежина, а поред тога је лако можете ставити у торбу. Направљене су од квалитетне гуме, а захваљујући њима добија се много озбиљнији отпор и мишићи раде под оптерећењем, што доводи до бржих резултата.

Овај једноставан реквизит омогућава извођење великог броја вежби којима се за кратко време затежу мишићи и обликује фигура.

Предлажемо вам три вежбе за јачање одређених делова тела.

Руке и рамена

Са траком у рукама опружите руке испред тела. Из тог положаја развлачите руке у страну док сасвим не затегнете лактове. Вратите се у почетни положај. Вежбу поновите 20 пута. Развлачењем траке активирате цео рамени појас. Ваздух издишите при ширењу руку, а удишите при скупљању.

Леђа

Лезите на стомак са раширеним ногама и траком око чланака. Руке савијте под углом од 90 степени. Подижите груди, руке и ноге од подлоге и истовремено затежите мишиће. Водите рачуна да лактови при подизању остају у линији са раменима. Ваздух удишите при подизању, а издишите при спуштању. Поновите вежбу 20 пута.

Задњица

Заузмите стојећи став са ногама размакнутим у ширини кукова и са везаном траком око чланака. Повлачите једну ногу уназад до затезања траке и трудите се да тело не пада ка напред и да се кукови не ротирају за ногом. Издисај је при развлачењу траке, а удах при враћању у почетни положај. Вежбу поновите 20 пута једном, па другом ногом.