Рецепт није скуп, а састојке има готово свако у својој кући. Треба одвојити четири чешња белог лука и ољуштити их. Четири лимуна исећи на кришке, без уклањања коре.
Лимун се ставља у кипућу води и кува десет минута. Када се лимун извади и мало охлади, меље се заједно са белим луком. Ова мешавина се ставља у чисту посуду и прелива с три литра прокуване воде. Посуда се поклопи и остави у фрижидеру три дана. После три дана течност је спремна за употребу. Све док се користи, чува се у фрижидеру.
Пије се тако што се пре сваког оброка, три пута дневно, на празан стомак узме кашика-две ове течности. Доза се полако повећава, све док се не стигне до 50 милилитара напитка који се узима пре јела. Овај третман треба понављати 40 дана и не више од једном годишње. После третмана ће организам осетити побољшање и биће виталнији.