Почетна » Професор Перишић упозорава: Овакав сир НИКАДА не купујте, јер је отров!
Нутрициониста Вести

Професор Перишић упозорава: Овакав сир НИКАДА не купујте, јер је отров!

Др Перишић упозорио је грађане да су пијаце пуне превараната, који продају сир прављен од зејтина и месо кљукако непровереним концентратима.

Ако купујете “домаће” месо и сир, обавезно проверите ове ствари, упозорава др Перишић!

На пијаци варају

Гастроентеролог проф. др Војислав Перишић причао је у Јутарњем програму Прве о преварама на пијаци, где често мислимо да купујемо домаће, проверене производе а добијамо “мачку у џаку”!

Професор је до детаља објаснио какво месо никада не би требало купити, и шта је тест који дефинитивно доказује да нисмо купили сир, већ неквалитетни производ од зејтина. Нарочито је упозорио на месо живине!

Професор Перишић, који је раније изненадио јавност изјавама о роштиљу, сада је казао да би на пијаци, али и у месари, добро требало погледати које је боје масноћа на живинском месу.

Бела масноћа је најгора

“Неквалитетна, запамтите, бела масноћа, то је најгоре. Када видите белу маст, она има лоше липиде. Жута маст, е то је права ствар. Када видите на пијаци жуту масноћу, то је пиле храњено нормалним стварима из дворишта. Бела маст значи – храњено је концентратом! Ако је бела маст на живини, не купујте”, рекао је он.
Раније је објаснио да ћемо лажни сир најпре препознати по цени, али је сада открио и трик који помаже да га разликујемо од правог.

“Први критеријум је цена, знате шта, има јако много превараната на пијаци, могу то слободно да кажем. Ја прво прошетам целом пијацом, па питам ко су и шта су продавци, одакле долазе. Домаћица мора да има времена да прича са продавцима. Онда маркирамо на пијаци оне особе које су нам проверене. Горчина сира, па потом киселост, то су сигнали. Али текстура, узмите сир у шаку, ако је сир под руком громуљичаст сир, мрви се, то је сир од зејтина”, рекао је он.