Намирнице: 3 јајета, 2 шољице уља, 4 шољице млека, кесица прашка за пециво, 3 шољице кукурузног брашна, 3 шољице меког брашна, кришка сира (око 200 г), 250-350 г коприве (по укусу и жељи), со.
Припрема: Помешајте обе врсте брашна, прашак за пециво и со. Додајте јаја, млеко и уље. Све лепо умутите и уједначите смесу. Измрвите сир и помешајте га са сецканом копривом. Сједините обе масе. Сипајте у подмазане калупе за мафине и пеците на 200 степени око пола сата.
Миљин савет: Коприву прво очистите од петељки. Затим коприву попарите кључалом водом и нек у њој одстоји неколико минута. Следећи корак је преливање хладном водом. Добро је оцедите. Тек тада је ситно насецкајте.
Пише Миља Лукић