Почетна » Промените навике и започните јутро задовољни и срећни
Здравље Вести

Промените навике и започните јутро задовољни и срећни

Фото: Пиксабеј

Можете да започнете дан одлагањем аларма, извлачењем из кревета и гунђањем, или можете да га започнете добрим јутарњим навикама које ће помоћи да вам цео дан буде леп.

Устаните рано

Рано буђење има много добрих ефеката, укључујући и то да ћете на миру и полако моћи да се спремите за излазак из куће, уместо да истрчавате рашчупани и у журби. Оно што је још важније, када раније устанете, имаћете времена и да се психички припремите за све што вас очекује. Устајање рано ће вам помоћи и да се придржавате осталих препоручених навика, како би вам дан почео лепо.

Насмејте се и мислите позитивно

Насмејте се чим се пробудите! Када се насмејемо у телу се луче допамин и ендорфин, тако да ћете се одмах добро осећати! Смејање јача и имуни систем, па сте тако урадили нешто добро и за своје расположење и за здравље.

Распремите кревет

Кажу стручњаци да ће вам овај мали „обављени задатак“ помоћи да се од ујутру осећате успешно и задовољно, смирено. Рецимо да сте тиме штиклирали своју прву дневну обавезу и дан може лепо да почне.

Оперите зубе и језик

Ако сте и ви као многи, можда перете зубе после доручка. Али, боље је да то урадите чим се пробудите, како бисте испрали бактерије које се током ноћи сакупе у устима. Не заборавите и да оперете језик!

Након прања зуба и језика, попијте чашу топле воде са лимуном, то ће стимулисати јетру и бубреге, унећете витамин Ц који је јако важан за здравље. Неки стручњаци саветују и да овај напитак попијете на сламчицу, како бисте заштитили зубну глеђ од киселине

Истегните се

Јутарње истезање ће помоћи у опуштању мишића и повећаће доток крви, па ћете убрзо бити спремнији за све што вас чека.

Поједите здрав доручак

Након здравог доручка, бићете мање гладни касније током дана, нећете имати изненадан пад енергије и бићете много боље концентрисани. Имајте на уму да ваше јутарње навике заиста могу да утичу на ток целог дана, зато пазите како га започињете.