Почетна » РЕЦЕПТ за хлебиће са црним сусамом које ћете обожавати
Исхрана Вести

РЕЦЕПТ за хлебиће са црним сусамом које ћете обожавати

Фото: Пиксабеј

Потребно је:

  • 350 г масти
  • 2 дл вруће воде
  • прашак за пециво
  • сок и кора лимуна750 г брашна
  • шећер у праху за посипање

Потребно је за тесто:

  • 150 г путера или маргарина
  • 500 мл млека
  • 50 г свежег или 7 г сувог квасца
  • по кашичица шећера и соли
  • 700-800 г брашнаЗа посипање:
    • 300 г ренданог сира

    За премазивање:

    • 2 јајета
    • 2 кашичице црног сусамаПрипрема:
      1. Путер или маргарин отопите на тихој ватри.
      2. У посебној шерпи загрејте млеко па помешајте са растопљеним маргарином.
      3. Квасац размутите са мало воде и шећера па пустите неколико минута да запени.
      4. Када се маргарин и млеко охладе довољно да можете рукама да месите тесто, додајте им размућени квасац, со, шећер и брашно по потреби.
      5. Покријте и оставите да се удвостручи.
      6. Тесто поделите на три дела, сваки развуците у правоугаоник и поспите ренданим сиром.
      7. Сеците на траке ширине 1 цм или уже, па их мотајте као клупче.
      8. Јаја умутите виљушком, додајте црни сусам и тиме премажите клупчад.
      9. Рерну загрејте, тепсију обложите пек-папиром и поређајте клупчад.
      10. Пеците док лепо не порумене.