Почетна » Рецепт за КУКУРУЗНИ УМАК: Савршен додатак грицкалицама
Исхрана Вести

Рецепт за КУКУРУЗНИ УМАК: Савршен додатак грицкалицама

Нешто попут лаганих салата са егзотичним преливима, само мало приступачније и брже за спремање. Не морате даље да тражите од нашег данашњег предлога који ће вас задивити својом комбинацијом састојака. У питању је кукурузни умак, који уз тортиља чипс чини савршен избор за вреле летње вечери. Не заборавите и неко хладно освежавајуће пиће.

Састојци (за 6 порција):

  • 2 кашике путера
  • 1 црни лук, самлевен
  • 3 чена белог лука, самлевена
  • 3 шоље зрна кукуруза
  • 2 кашике брашна
  • ½ шоље млека
  • 1/4 шоље павлаке уа кување
  • 1 и по шоља тврдог сира
  • тортиља чипс
  • ½ шоља сецканог свежег першуна
  • ½ шоље пармезана
  • 1/3 шоље павлаке
  • ½ кашичице бибера
  • 2 лимете

Припрема:

У шерпи средње величине истопити путер на благој температури. Додати црни лук и динстати док не омекша, па умешати и бели лук. Након минут, додати кукуруз и динстати све заједно око 3 минута. Сипати преко свега брашно и уз непрестано мешање кувати још минут.Умешати затим млеко и павлаку за кување и пустити да проври. Након 5 минута додати тврди сир и сачекати да се истопи. Распоредити по тањиру тортиља чипс у равном слоју и равномерно га прелити мешавином са кукурузом. По умаку распоредити сецкани першун, пармезан и павлаку. Посути бибером и служити са кришкама лимете.