Почетна » Решење против хемороида
Хирург Здравље Савети стручњака

Решење против хемороида

 

У Србији готово свака четврта особа пати од непријатних, а неретко врло болних тегоба изазваних хемороидима. Зато је појава Пилекс масти и таблета велика пректретница која уноси промене у решавање тегоба хемороидне природе. Пилекс таблете су поликомпонентни биљни производ и олакшавају тегобе код спољашњих и унутрашњих хемороида који не захтевају хируршку интервенцију. Они доприносе јачању венског зида и смањењу крварења. Спречавају развој упалног процеса, ублажавају бол и свраб. Имају способност да омекшају цревни садржај, а тиме и пражњење црева.

Састав овог, у потпуности природног препарата, чини осам биљака и мумио, чија уравнотежена комбинација одмах након уноса у организам почиње са уклањањем симптома  без нуспојава. Биљка гугул основа је препарата. Поред ње, у Пилекс-у се налазе мумио (шилајет), индијски огрозд, харитаки, бехара, срчика и орхидејино дрво. Биљка гугул (Balsamodendron mukul) ублажава упалу слузокоже, поспешује варење, а одлична је и против надимања и грчева. На слузнице делује адстригентно и антисептички.

Захваљујући специјалном начину обраде и идеалном односу заступљених активних материја, третирање хемороидних тегоба Пилекс таблетама даје максималан ефекат који је доказан-осим задовољним корисницима- низом клиничких испитивања.

Пилекс маст је биљно-минерални производ намењен нези унутрашњих и спољашњих хемороида, као и нези аналних фисура. Активни принципи пет биљака, уз боракс и цинк-оксид, побољшавају циркулацију и еластичност крвних судова спречавајући њихово пуцање и доприносе смиривању запаљења ректалног подручја. Прах корена мимозе користи се код различитих крварења-менорагије, дизентерије са крварењем, крварења из хемороида.

Свеж сок из листа Eclipta prostata (бринграџ, лажна бела рада) користи се за побољшање апетита, боље варење, регулисање столице и успешно зауставља крварење.

Конопљика се споља користи код запаљења, чирева и рана. Поспешује регенерацију оштећеног ткива. Поред ове три биљке препарат у саставу још има и невен, камфор, као и већ поменути боракс и цинк-оксид. Пилекс маст ефикасно отклања пратеће појаве и последице хемороида, као што су свраб, жарење, пецкање и болови у ректалном подручју. Препоручује се комбинована примена Пилекс таблета и масти, чиме се умањује бол и олакшава пражњење код особа које имају упалу хемороида.