Почетна » Решење за сигурну старост
Здравље Вести

Решење за сигурну старост

Треће животно доба има својих и добрих и мање добрих страна. Ово је период живота када се јављају здравствене тегобе, хроничне болести, усамљеност, несигурност при ходу, чести падови. Код неких људи се јавља заборавност или дезоријентација, што доводи до страха од напуштања дома, изолованости, као и појаве да особа одлута без могућности да се самостално оријентише и врати на сигурно. Статистике кажу да у просеку особа старости од 65 година има једну хроничну болест, а са 75 година већ пет хроничних болести које јој озбиљно могу угрозити здравље и живот.

Безбедност, сигурност и достојанство су претпоставке на које сви људи имају право, мада је старијима теже да се за њега сами изборе. У Србији данас постоји ефикасан и поуздан начин да се и њима пружи брига и сигурност коју траже и заслужују, а то је ТЕЛЕАСИСТЕНЦИЈА.

Ова услуга релативно је нова код нас, па су недовољно познате користи и предности које она пружа. Реч је о посебној врсти бриге о старима, особама са инвалидитетом и другима који су на неки начин ускраћени могућности да се сами у потпуности старају о себи, проводе већи део дана сами, склони су падовима или можда имају проблем са дезоријентацијом и заборавношћу. Корист од ТЕЛЕАСИСТЕНЦИЈЕ могу имати сви они који желе да буду сигурнији и активнији – како у своме дому, тако и ван њега.

 

КОНТАКТА пружа услуге телеасистенције већ шест година. Контакт са корисницима остварује се преко малог апарата који они најчешће носе око врата, јер им је тако увек надохват руке. Једноставним притиском на дугме апарата успоставља се двосмерна гласовна комуникација са акредитованим особљем КОНТАКТЕ, које чине изабрани стручњаци: лекари, психолози и андрагози, уз истовремено лоцирање корисника. Они су ту 24 сата дневно да саслушају клијента, дају му савет око здравственог стања или лекова, подсете га на редовну терапију, разговарају о другим проблемима и у случају потребе позову лекара, хитну помоћ, полицију, или неког од пријатеља или рођака. На тај начин они постају нека врста невидљивог пријатеља и чувара, који је непрекидно на услузи, сваког сата и дана у години.

Помоћу апарата које корисници КОНТАКТЕ добијају особа се може лоцирати уколико је залутала и тада се шаље одговарајућа помоћ на ту локацију. Такође је могуће одређивање зоне кретања клијента, при чему апарат код особе која напусти ту зону аутоматски шаље сигнал особљу КОНТАКТЕ са подацима о локацији на којој се особа налази.

Осим што је дубоко хумана и достојанствена, ТЕЛЕАСИСТЕНЦИЈА је и врло економичан начин бриге о старима. Корисник осим месечне претплате од 2.500 динара нема никакве друге трошкове везане за опрему или телефонске импулсе, а наставља свој дотадашњи живот у жељеном окружењу, уз сигурност коју би иначе могао имати само уз непрестано присуство некога ко му је близак и ко би могао увек када је потребно да прискочи у помоћ.

Контакта за само 2.500 динара месечно нуди услуге телеасистенције од 0 до 24 и гарантује вам безбедност, сигурност и достојанство

И на крају, не треба заборавити – брига о старијима је заправо показатељ развијености једног друштва.

Бисерка Цвејић, оперска дива

„Дугме спаса“ ми даје сигурност 24 сата. Ако ми се нешто деси, где год да сам, један притисак на дугме и Контакта је ту за мене, каже Бисерка Цвејић (94)

Бисерка Цвејић је заштитно лице компаније Kонтакта, једна од највећих оперских дива наших простора. Између 1950. и 1978. певала је 77 мецосопранских улога у скоро 1.800 представа на сценама широм света. Повукла се у пуној снази и наредних деценија остварила још једну каријеру, врхунског педагога и писца.

Доступни смо 24 сата за све информације

011/3287-183

kontakt@kontakta24.com

www.kontakta24.rs