Почетна » Решите проблем натечених вена
Здравље Вести

Решите проблем натечених вена

Фото: Пекселс

Наследни фактор је главни узрочник проблема са проширеним венама, али постоје и други разлози који могу допринети овој појави.

Превентива подразумева физичку активност и здраву исхрану, која подразумева разноврсно воће и поврће у оброцима који спречавају надимање. Шетња, пливање или вожња бицикла спречиће проблеме са проширеним венама. Напитак од белог лука Очистити десет главица белог лука и целе ченове ставити у шерпу. У шерпу потом додати један и по килограм лимуна ољуштеног и исеченог на колутиће.

Потом у шерпу долити два литра воде и по две кашике осушеног и ситно исецканог корена коприве, корена купине и корена ресника. Поклопити и мешавину кувати око сат времена, водећи рачуна о томе да течност не прокува. Оставити да се прохлади, па процедити, сипати у флаше и затворити. Уколико се добије више од једног и по литра течности, треба је докувавати да би се добила количина предвиђена рецептом. Сируп се користи 15 дана, а за то време потребно је да га правите још три пута. Овај напитак раствара холестерол који се накупио на зидовима вена. Дивљи кестен против упале вена Ова биљка садржи састојке који доприносе смањењу бола, отицања и умиривању упала. Може се користити у облику сувог екстракта семена дивљег кестена, орално у виду капсула, док се гелови и мелеми користе као облози за спољну употребу. Ситно самлети десет плодова дивљег кестена и помешати са 20 децилитара алкохола.

Ову смесу потребно је држати у стакленој посуди на сунчаном месту од шест до осам недеља. Након тога је процедити и лаганом масажом екстракт свакодневно утрљавати на оболело место. Мешавина лешника и чемпреса Иако је доста скупље од чемпреса, етерично уље пистаћа је изузетно делотворно у мешавинама за проширене вене. Препоручује се коришћење мешавине која садржи 100 милилитара биљног уља лешника, пет милилитара етеричног уља пистаћа и пет милилитара етеричног уља чемпреса. Уз лешник, биљно уље које помаже код потешкоћа са венама је калофил. Треба га додати 20 одсто у мешавину. Ноге се мажу одоздо према горе у танком слоју, два пута дневно. Након мазања обавезно је одмарање ногу (подигнуте) 10 до 15 минута.