Почетна » Рижото са тиквицама и празилуком (рецепт)
Исхрана Вести

Рижото са тиквицама и празилуком (рецепт)

Потребно (4 порције):

  • 1 шоља пиринча
  • 3 кашике путера
  • 3 чена белог лука, самлевена
  • 1 и по шоља сецканог празилука
  • 2 шоље бундеве исечене на коцкице
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица бибера
  • ½ кашичице мајчине душице
  • 1 и по шоља воде
  • ½ шоље сецканог пармезана

Припрема:

Пиринач сипати у посуду са водом и пстити да одстоји око 20 минута, а затим процедити. У шерпи загрејати на средњој температури кашику путера. Додати бели лук и динстати око 10 секунди. Умешати и млади лук и динстати још 2 минута.

Додати потом пиринач, тиквицу со, бибер, мајчину душицу и воду. Поклопити и кувати од 10-15 минута. Када је готово додати пармезан и престали путер. Лагано изгњечити тиквице у шерпи и служити уз додатак младог лука са стране.