Почетна » Робину Вилијамсу дали ПОГРЕШНУ ДИЈГНОЗУ, након смрти откривени детаљи: “Није био свестан да се бори са неизлечивом болести мозга”
Вести Сениор свет

Робину Вилијамсу дали ПОГРЕШНУ ДИЈГНОЗУ, након смрти откривени детаљи: “Није био свестан да се бори са неизлечивом болести мозга”

Фото: Принтскрин Јутјуб

Робин Вилијамс, увек је био спреман за смех и забаву, а годину дана пре него што ће себи одузети живот, проживљавао је прави пакао, јер му је успостављена погрешна дијагноза.

У новој биографији “Робин” аутора Дејва Ицкофа, откривени су до сада непознати детаљи. Нико није знао да се глумац суочио са страшним здравственим проблемима, као и да су му лекари погрешно дијагностификовали Паркинсонову болест.  Тек током обдукције дошло је до сазнања да заправо болује од деменције, ретког облика дегенеративне болести.

Није био свестан да се бори са неизлечивом болести мозга

Робин је био потпуно несвестан да се бори с неизлечивом болести мозга која је имала разоран утицај на његово тело. Током снимања филма “Ноћ у музеју: Тајна гробнице” у Ванкуверу 2014. године глумац је имао проблема с памћењем текста. Патио је од киселине у желуцу, несанице, слабе пробаве, губитка мириса и имао је потешкоће са мокрењем.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

A post shared by Robin Williams (@robinwilliams)

“Јецао је сваку ноћ у мом наручју”

Његова шминкерка и колегиница Чери Минс, открила је како се Робин осећао последњих дана. Она му је предложила да се врати станд-уп комедији како би си подигао самопоуздање, али он је то одбио.

– На крају свакога дана јецао ми је у наручју. Било је грозно. Грозно. Само је плакао и рекао ми да више не зна да буде смешан – рекла је Чери за Њујорк пост.

 

Сузан Шнајдер, трећа супруга славног комичара, 2016. године написала је чланак за медицински магазин, а наслов је гласио “Терориста у мозгу мога супруга”.

– Робин се све више умарао. Маска болесника с Паркинсоновом болести била је увек присутна, а глас му је ослабио. Премор леве руке сада је био непрекидан и имао је лагано дрхтање. Мрзео је што у разговорима није могао да пронађе речи које је желео. Имао је грозне несанице. Почео је да има проблема с визуелним и просторним способностима, није могао да процени удаљености и дубине. Његов губитак основног расуђивања само је погоршао све – написала је Сузан.

Извор: Магазин Новости