Почетна » Ручак из рерне: Сочни батаци са зачинима
Исхрана Вести

Ручак из рерне: Сочни батаци са зачинима

Потребно је:

3 пилећа батака са карабатаком

2 кашичице сушеног мајорана

кашичица сушеног босиљка

кашичица белог лука у праху

кашичица сушеног целеровог листа

2 кашичице слатке туцане црвене паприке

кашичица љуте туцане црвене паприке

1/2 кашичице свеже млевеног црног бибера

2 кашичице мешавине сувог биљног зачина

Зачине ставите у дубљу чинију и добро их промешајте да би се потпуно сјединили. Свако парче меса, са једне и са друге стране, обилно поспите зачинима, па их сложите у одговарајућу посуду и оставите да одстоје у фрижидеру, најмање два сата. Рерну загрејте на 200 степени, а плех добро подмажите уљем. Поређајте батаке у плех па преко, кашичицом, прелијте свако парче са мало уља и ставите да се пеку.

Када горња страна меса порумени, извадите плех, преокрените батаке и вратите да се пеку све док не порумени и та страна. Послужите уз прилог и салату.