Почетна » Рузмарин спречава да се храна поквари и мозак успори
Фармацеут Вести

Рузмарин спречава да се храна поквари и мозак успори

Рузмарин је “морска роса”, а осим на реверу и у тањиру добро је и да га користите као лек.

У исхрани га највише користите лети, јер има снажно антимикробно деловање и спречава да се храна поквари. Чај од свежег рузмарина ублажава проблеме са варењем.

Међутим, рузмарин има још једно фантастично дејство на људски органиизам. И то сам мирис је права благодет и умирује људе. Наиме, откривено је да не само што смирује, већ и подстиче рад “вијуга”, меморију и функционисање мозга.

Студија спроведена на Универзитету Нортубрија у Њукаслу показала је да рузмарин има благотворан утицај на памћење. Наиме, откривено је да студенти који раде у просторијама које садрже арому рузмарина у облику етеричног уља постижу боље резултате на тестовима. Мирис ове биљке помаже да се лакше упамте инофрмације и да се оне дуже задрже у сећању.