Почетна » Сачувајте ЗДРАВЉЕ ПЛУЋА помоћу две намирнице из кухиње
Здравље Вести

Сачувајте ЗДРАВЉЕ ПЛУЋА помоћу две намирнице из кухиње

Фото: Пиксабеј

Метода чишћења плућа лековитим биљкама посебно се препоручују пушачима, али и пасивним пушачима, као и особама које живе у веома загађеним подручјима. Повремено чишћење плућа и бронхија може вас спасити кашља, бронхитиса, астме, а веома је важно и као превентива од рака плућа.

Посебно је значајно да усмерите пажњу на плућа у време пандемије корона вируса, који најчешће напада дисајни систем пацијаната.

Ђумбир

Ђумбир помаже да се избаце токсини из плућа. Он има доста састојака који помажу да се прљавштина из ваздуха избаци пре него што иритира плића, а такође има добар утицај и на циркулацију. 

Попити 2 до 3 шоље чаја од ђумбира како бисте ојачали плућа. За припремуј чаја потребна је једна кафена кашичица ренданог ђумбира коју је потребно прелити топлом водом и оставити да одстоји. Процедити га и додати у то мало сока од лимуна и меда по жељи. Ђумбир се може укључити и као зачин приликом припреме јела.

Оригано

Оригано је богат карваколом и терпеном који делују као чистачи плућа. Ова биљка нам помаже код запаљења и побољшава проходност назалних канала, те на тај начин доста помаже целом респираторном систему. 

Попити 2 шоље чаја од оригана дневно уколико патите од астме и респираторних проблема. Овај чај се може једноставно направити уколико осушени оригано потопите у топлу воду и оставите 5 минута.  Како бисте детоксиковали своја плућа можете додати неколико капи уља од оригана у чашу топлог млека или чаја. Овај напитак козумирати једном дневно.