Почетна » Шака сувог грожђа и готов колач
Исхрана Вести

Шака сувог грожђа и готов колач

Пијани колач је савршен прилог уз кафу или чај. Овај колач може да стоји неколико дана и подједнако је укусан као и првог!

Потребно је:

  • 2 јаја
  • 140 г шећера
  • кесица ванилин шећера
  • 200 г брашна
  • кесица прашка за пециво
  • кашичица цимета
  • 100 мл уља
  • 100 мл млека
  • 100 г џема од кајсије
  • 100 г сувог грожђа
  • 2 кашичице рума
  • 2 кашичице лимуновог сока

Потопите суво грожђе у рум на пола сата. Миксером мутите јаја са обе врсте шећера све док смеса не постане пенаста. У брашно умешајте прашак за пециво и цимет, па их, наизменично са уљем и млеком, додајте јајима. На крају умешајте џем, помешан са лимуновим соком и оцеђеним сувим грожђем. Калуп димензија 30х10 центиметара обложите папиром за печење, па у њега излијте смесу.

Пеците у рерни, претходно загрејаној на 180 степени, око 50 минута. Ако желите, пре сервирања поспите колач шећером у праху.