Почетна » Салата по савету светских кувара: Прелив винегрет (рецепт)
Исхрана Вести

Салата по савету светских кувара: Прелив винегрет (рецепт)

Потребно је:

  • 4 кашике сирћета
  • 1 кашичица сенфа
  • 6 кашика уља
  • 2 кашике зачинског биља по жељи (першун, босиљак, мирођија…)
  • 1 мањи чен
  • белог лука
  • со, млевени бибер

Припрема:

Најпре у чинији измешајте сирће, со и сенф. Затим помало уливајте уље и миксајте док не добијете кремасти сос. Побиберите и у дресинг умешајте свеже исецкано или суво зачинско биље, као и ситно исецкан бели лук. Овај прелив добро иде уз зелену и све салате од поврћа, а с временом га можете и модификовати, убацујући још понеки састојак који волите, рецимо мед, сенф, сок од цитруса…