Почетна » Само једна шољица магичног чаја решава упалу бешике и отечене зглобове: Златни еликсир
Уролог Вести

Само једна шољица магичног чаја решава упалу бешике и отечене зглобове: Златни еликсир

Проблеме с мокраћним инфекцијама, задржавањем воде у организму, али и предменструалним тегобама решавају свилене нити са кукуруза. Богате су биљним влакнима, протеинима, калијумом и манганом.

Чај од кукурузне свиле један је од најјачих природних диуретика. Он подстиче излучивање мокраће и бактерија из организма, због чега је од велике помоћи код упале бешике и уринарних инфекција као и камена у бубрегу.

Убрзава циркулацију крви у телу и смањује скупљање воде у зглобовима, а помаже и код мршављења и предменструалних тегоба. Добар је и као детокс алат који олакшава рад јетре, а смањује и бол у зглобовима која је последица реуматских болести.

Како направити чај од кукурузне свиле?

Једну чајну кашичицу добро осушене кукурузне свиле треба да прелијете шољицом вруће воде, пустити да одстоји неколико минута, процедите и попијте једном дневно, или максимално два до три пута на дан. Чај се не препоручује неколико сати пре спавања .Немојте сами сушити кукурузну свилу ако нисте сигурни да ли су у производњи коришћени штетни састојци попут пестицида. Такође, кукурузна свила која није добро осушена губи лековита својства те ју није препоручљиво употребити за чај.

У хладније доба година, када нема свежег кукуруза на располагању, у продавницама здраве хране могуће је да купите већ готов чај од кукурузне свиле. Две кашичице кукурузне свиле је потребно да скувате у три децилитра воде, оставите поклопљено пет минута, процедите и пијете без икаквих заслађивача.