Састојци:
За коре:
- 11 жуманаца;
- 11 кашика шећера;
- 11 кашика уља;
- 11 кашика млека;
- 11 кашика брашна;
- мало прашка за пециво;
- корица лимуна
За агду:
- 22 кашика шећера;
- 11 кашика воде;
- кришка лимуна.
За шам:
- 11 беланаца;
- 11 кашика шећера;
Припрема:
На почетку измерити састојке за агду и ставити на лагану ватру да се кува! Затим одвојити беланце од жуманаца. Умутити жуманца и шећер, додати уље, па млеко и на крају брашно помешано са прашком за пециво и лимуновом корицом.
Излити смесу у помашћену тепсију и пећи 10-так минута на температури од 200 степени Целзијуса (више или мање, зависно од ваше рерне). У агду додати лимун.
Затим направити шам, и то овако: мутити беланца, прво на најмањој брзини миксера 2 минуте, онда на већој и додавати по кашику шећера и мутити. На крају повећати на највећу брзину.
Умућеним беланцима додати агду и добро измутити миксером. Беланца морате заиста добро умутити, мутите све време док се пече коре, а посебно их добро умутите кад додамо агду.
Преко коре излити шам, поравнајте и вратите у рерну на 4-5 минута, тако да се формира корица. Оставити да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер.
Напомена: Од наведене количине намирница направи се заиста велик колач (димензија тепсије за печење коре треба бити око 40 – 30 цм!). Ако желита мањи колач, смањите количину намирница, што је врло лако направити будућ да свега иде по 11.