Почетна » Шарено, али са стилом: 9 модних правила Ане Винтур (72) за жену која жели да изгледа отмено
Моја прича Вести

Шарено, али са стилом: 9 модних правила Ане Винтур (72) за жену која жели да изгледа отмено

У свему проналази баланс, па тако и кад је у питању облачење.

Као главна уредница Вога, Ана Винтур је увек у центру пажње. Сваку њену слику пажљиво проучавају модне личности из целог света. Већ је пронашла стил по којем је препознатљива, али то је випе од обичне боб фризуре и масивних црних наочара за сунце.

Винтур успева да остане у тренду, правила у моди за њу су најбитнија, а модни трикови су увек добродошли.

Никада не носи хаљине и сукње изнад колена

Винтур обично више воли да носи миди хаљине – ређе је можете видети у краћим или дужим дизајнима. Ова дужина хаљине или сукње додаје елеганцију њеном изгледу.

Носи један исти модел чизама

Сваке јесени, Ана Винтур носи кожне чизме до колена са масивном потпетицом. Могу бити обичне или имати шару карактеристичну за кожне ципеле – али увек је у питању исти модел који комбинује са јакнама и капутима.

Често бира шарене дизајне

Ана се не плаши боја. Она воли смеле, велике принтове који привлаче пажњу. Истовремено, такве хаљине су увек једноставног кроја, а укупни изглед нема додатне детаље. Веома ретко можемо да је видимо у монохроматској одећи, осим када је у питању капут или огртач.

Када носи црну, труди се да освежи изглед детаљима

Када облачи црну одећу, Витур то ради на основу текстуре тканине. Те текстуре могу бити вуна, сомот или антилоп. Истовремено, додајте детаље фокуса, као што су светло крзно, дугмад и други додаци, како би “разбила” црни тон.

Дуксеве носи искључиво преко рамена

Никада нећете видети Ану Винтур у дуску. Штавише, она тврди да никада није носила овај комад гардеробе. Највише што ће учинити је да преко рамена превуче светле монохроматске дуксеве. Обично их Витнур комбинује са својим омиљеним миди хаљинама.

Од накита највише воли огрлице

Тешко је пронаћи фотографију на којој њен врат није украшен комадом масивног накита. Према њеним речима, то је нешто најинспиративније што жена може да има. Ако вам буџет то дозвољава, вреди купити овај додатак – он ће допринети самопоуздању.

Никада не носи досадне капуте или јакне

Чини се да су дуги капути део страсти Ане Винтур. Носи их преко хаљина у комбинацији са чизмама до колена или ципелама. Постоје три модела које највише носи: обични кожни капути, различите варијације карираног дезена и, наравно, светли, необични масивни принтови. Понекад се Винтур појављује чак и у крзненим капутима.

Скоро увек носи наочаре за сунце

Ана није присутна на друштвеним мрежама, те се мало зна о њеном личном животу. Њене наочаре за сунце су можда један од начина да се скрива од радозналих очију. Она признаје да су наочаре за сунце невероватно корисне у том смислу.

Овај додатак помаже Винтур да изгледа одлично чак и када се осећа уморно или поспано. У једном од интервјуа истакла је да су наочаре за сунце постале део њеног имиџа.

Пронашла је своју фризуру по којој је препознатљива

Винтур је сјајан пример како жена, када пронађе своју фризуру, не види разлог да је промени. Деценијама смо је виђали са готово истом фризуром – то је боб крој који никада није изашао из моде, а мало је вероватно да ће у блиској будућности.

Када је у питању боја косе, Винтурина коса је на почетку каријере била тамно смеђа, али је временом постала светлија са топлим нијансама.

Ознаке