Почетна » Седам савета за лакши живот
Дневник младог пензионера Колумне

Седам савета за лакши живот

Све што је требало да прође ваљда је прошло. Зима је отишла у заборав, ево пролеће дочекујем копајући сопствену башту. Нема боље варијанте: развијајући све органе, развијаш се натенане! Сеоско џогирање!

Овог месеца решио сам да будем несебичан, па вам штовани откривам својих седам савета за лакши живот.

Први, ретро је данас ин! Узмите све панталоне и фармерице, однесите их код кројача да вам направи фрулице. У моди је тесно и поцепано. Псујте кога год стигнете, пљујте, говорите кратко и нејасно, хвалите се неумерено, не откривајте сопствено знање, јер није баш модерно да сте нормално завршили нормалне школе.

Други савет, једите сланину, јер је чак и тврдокорна докторка Јорга признала да је прича о њеној штетности преувеличана. Индустрија уља имала је много јачи лоби. Ни чварци нису опасни. Масноћа иде из главе. Не наседајте на маркетиншке трикове, слушајте сами свој организам.

Трећи, ако свакога дана мерите притисак апаратима сумњивог квалитета, гарантујем да ћете себи набацити кардиолошке проблеме. И лекари су ономад признали да је нормалан 140/90. То не признаје фармацеутска мафија, јер њој одговара да гутамо што више пилула које доносе астрономске профите.

Четврти, шетајте, али с неким циљем. Бесциљно врлудање ће од вас направити особењака који брзо хода. Машину! И још нешто: ако ходате, водите рачуна ко вам је сабрат. Избегавајте бла-бла гњаваторе, јер ћете лечити вене, а добићете мигреничне нападе.

Пети, код себе увек имајте ситан новац. Ако сте деда, ви сте заправо својеврсни покретни банкомат. Да не би отишла хиљадарка, за унуке чувајте ситнину. Док су деца, сваки динар им је велики. Брзо расту и још брже капирају.

Шести савет је врло једноставан. Ако паднете у неки бедак, узмите празан бели папир и напишите себи, и пошаљите, неко лепо осећајно писмо. Из младости, можда неко сећање на завичај, о првој љубави, зашто да не. Проверено ћете се обрадовати кад вам га поштар достави. Како ћете се очас осмехнути, јер вам годинама ништа не стиже осим увећаних рачуна.

Седми ће некима бити неподобан. Бежите од својих бивших девојака! Ако их случајно сретнете, у њима ћете видети сопствене године. Много је боље да вам у меморији остану онако природне, дугоноге, брзог хода, бистрог погледа, надмене и једре. Ух! Ух!


Миломир Краговић