Почетна » Сениори који свакодневно играју видео игре су срећнији
Занимљивости Вести

Сениори који свакодневно играју видео игре су срећнији

Научници из  Северне Каролине дошли су до сазнања да су старије особе које играју видео игрице срећније. Истраживање је спроведено на узорку од 140 особа старијих од 63 године.

35% испитаника рекло је да игрице игра више пута недељно, док је 61% испитаника одговорило да повремено играју, док 4% испитаника уопште не игра игрице. Затим је затражено од бројних питања да се измери њихово емоционално и социјално благостање, што је довело до закључка да су сениори који играју видео игре, чак и повремено, срећнији. Они који не играју видео игре показали су велику количину негативне енергије и потенцијал за развој депресије.

Водич овог истраживања. Јасон Аллаире, предложио је да су резултати основа за стварање видео игара намијењених искључиво старијим људима за побољшање менталног здравља. Он тврди да се играњем видео игара, побољшава рефлекс, брзина обрада података и меморија просторне способности.

Такође истиче да депресија код старијих особа престаје, када су изложене рекреативним активностима које млађа лица користи за сличне проблеме.