Почетна » Сениори примају крв тинејџера
Занимљивости Вести из света

Сениори примају крв тинејџера

На бројним клиникама компаније „Амбросија“ у Сан Франциску и у Тампи на Флориди може да се добије оно што оснивач др Џеси Кармазин назива „лечење младом крвљу“. Пацијентима се даје трансфузија од око 2,49 литара крви добијених од донатора који су у доби од 16 до 25 година.

Од прошле јесени клиника је већ угостила и лечила 120 пацијената. До јануара ове године купци су технички плаћали само да учествују у клиничком испитивању, а не да добијају лечење. Да би то назвали лечењем, биле су неопходне провере и тестирања. Циљ експеримента је био да се сазна како „младе инфузије крви“ мењају нивое биомаркера код старих особа. Свако ко плаћа да учествује у истраживању мења своје биомаркере у нади да ће се нивои променити набоље, али нема гаранција.

Оно што клијенти болнице добијају од тинејџера јесте крвна плазма, то је светложута течност у крви која олакшава кретање ћелија и других елемената крви кроз циркулациони систем. Плазма је постала кључ за откључавање младалачког сјаја. Млађе особе производе веће количине здравих протеина и молекула плазме од старијих људи, тако да у теорији инфузије „младе плазме“ повећавају способност циркулационог система да обавља своје нормалне задатке. Досадашњи резултати, према речима Кармазина, били су изненађујуће позитивни, јер тестови крви клијената који су прошли третман показују драматична побољшања у здрављу протеина.