Почетна » Сина је називала „тумором“: Када је одрастао, сурово јој се осветио!
Моја прича Вести

Сина је називала „тумором“: Када је одрастао, сурово јој се осветио!

Причали су да је Брижит Бардо мајчински инстинкт осећала само пред камерама, а чим би фотографи отишли одбијала је да доји сина.

Чим је двадесетпетогодишња глумица, Брижит Бардо, сазнала да је трудна, одмах је покушала да пронађе лекара који ће извршити абортус. Али у Француској су такве операције биле забрањене па се нико није усудио да то и уради. Глумац Жак Шарије је био отац тог детета, па је наговорио глумицу да одустане од абортуса и уда се за њега.

Трудноћа је била ноћна мора

Последњи месеци трудноће, за Брижит Бардо били су права ноћна мора. Фотографи су опколили кућу у којој је живела, а све у жељи да направе јединствен снимак трудне глумице. Брижит је потпуно престала да излази, чак је одлучила да се породи у стану јер се плашила да оде у болницу. Син се родио 11. јануара 1960. године. Дечак је доби прелепо француско име – Николас.

„Био је као тумор који ме је јео, којег сам носила у свом натеченом телу,“ написала је касније глумица у својим мемоарима. Брижит је одбијала да нахрани бебу, јер је полудела због „нехумане улоге медицинске сестре“, коју је добила родивши дете.

Опседали су је новинари

Њену кућу су опседали новинари. Сви су желели фотографију младе мајке и новорођенчета. Прво фотографисање десило се први дан бебиног рођења. Дугогодишњи породични пријатељ је снимио фотографије које су објавили сви таблоиди.

Волела је сина само на сликама

Њен супруг, Жак Шарије се надао да ће Брижит имати мајчински инстинкт, али глумица је љубав према сину показала само за време фотографисања. Брижит се плашила да ће изгубити шарм код мушке популације, те да ће је сви доживљавати као „маму“. Дете је осећало њене слутње, па би сваки пут бризнуло у плач када би га она узела у руке.

Преварила је мужа

Убрзо је Брижит отишла са глумцем Семом Фејом. Након што је чуо да га је оставила, њен супруг је затражио развод и право да самостално одгаја сина. На суђењу мајка је одбила да се стара за бебу: Брижит је сматрала да неко треба о њој да се брине, па због тога није могла да се стара о беби.

Понекад је глумица покушавала да изглади односе са сином, али безуспешно.

Вратила је сина оцу

Када је Николас имао 12 година, дошао је код мајке у жељи да остане са њом неко време, међутим Бардо га је вратила оцу са образложењем да не може да се брине о њему јер је то вече имала неки друштвени догађај. Након тог инцидента, Николас није хтео неколико година да виђа мајку.

Када је дечак сасвим одрастао, Брижит је покушала да поправи однос, али син није хтео да чује за то.

Лагала је о сину све време

„Сада имам 47 година и имам свог 22-годишњег сина Николаса, своју породицу и подршку. Волим га највише на свету,“ написала је Брижит у својим мемоарима, али изгледа да је касно било за кајање и извињење.

Мајку није звао на венчање

Николас је студирао економију на Универзитету у Паризу. Обожавао је музику. Научио је да свира клавир, компонује песме, прави аранжмане. Када је имао 22 године, бавио се манекенством. На једној ревији је упознао манекенку Ен Лин Бјеркан, кћерку дипломате. Пар се венчава 1984. године, а Брижит Бардо није била позвана на то венчање, што ју је много узнемирило.

Унуку није упознала

Убрзо се срећни пар преселио за Осло, да би након неколико месеци добили прву кћерку. Брижит је и даље била непожељна у Николасовој породици, па није ни упознала своју унуку. 1990. године, Николас добија и другу кћерку. Две године након тога, Брижит долази у Норвешку са намером да успостави блиске односе са сином, али склапају само хладно примирје.

Али 1997. године, након објављивања Брижитиних мемоара, избија нови породични скандал: бивши супруг и син тужили су Брижит због откривања породичних тајни и вређања осећања. Суд је наложио глумици да плати казну у износу од 250 хиљада франака.

Она воли крзно, ја породицу.

Николас је одавно напустио манекенство и већ дуги низ година бави се програмирањем. Одавно је већ и сам деда. На питање новинара зашто није у добрим односима са мајком, Николас је одговорио: „Она воли своје крзнене капуте, а ја волим своју породицу.“