Почетна » Скупио 30.000 долара за мачке
Занимљивости Вести из света

Скупио 30.000 долара за мачке

 

Вили Ортиз (76) из Хартфорда у Конектикату је заваривач у пензији и више од 20 година брине о мачкама луталицама, а пре 14 месеци се његова прича појавила на сајту организације GoFundMe и до сада је прикупио више од 30.000 долара.

Кад је отворио страницу на том сајту, имао је циљ да прикупи 5.000 долара, преноси Пипл. Сваког дана је прелазио око 35 километара и успут би се зауставио 16 пута да би нахранио мачке луталице, и то залихама које је куповао новцем који би зарадио продајом старог гвожђа.

Захваљујући томе што су локални медији објавили чиме се бави овај пензионер, људи су масовно донирали новац за његов циљ. Неке донације су стигле чак из Индије и Португалије.

– Прво сам помислила да је у питању грешка. Никад до сада нисам видела нешто слично. Кад сам позвала Вилија да му кажем, био је на ивици суза – рекла је Кејтлин Шленц, пријатељица која му је помогла око прављења странице.

Ортиз планира да новац који је прикупљен искористи за куповину хране, плаћање потребних операција и лекова за болесне мачке. Желео би да свој камионет, стар скоро 30 година, који је прешао више од 300.000 километара, замени новијим моделом којим би наставио да трага за старим гвожђем. Рекао је да тражи нешто јефтино.

– Мачке ми саме прилазе кад чују мотор мог камионета. Оне познају мој глас, а познају и звук мотора – рекао је Ортиз.