Почетна » Сок од вишања за дужи и квалитетнији сан
Здравље Вести

Сок од вишања за дужи и квалитетнији сан

Фото: Пикселс

Истраживања показују да су вишње мелем против несанице

Стрес и тропске врелине у комбинацији окидач су за несаницу. А, када се она понавља из ноћи у ноћ, неминовно је да дођу исцрпљеност, пад енергије, деконцентрација, безвољност, главобоља, вртоглавица… Да бисте побољшали квалитет сна, пробајте са алтернативним решењима, која искључују употребу седатива. Истраживања показују да су вишње мелем против несанице.

Само две чаше сока од овог укусног воћа дневно помоћи ће вам да брже заспите. У студији која је то доказала учествовале су особе које пате од несанице. У раздобљу од две недеље оне су свакодневно пиле 500 мл сока од вишања, а у наредне две недеље плацебо напитак, налик овом соку. Сви испитаници су изјавили да су лепше и дуже спавали, као и да се нису мучили, него су одмах заспали.

Резултати студије су открили да сок од вишања може да продужи сан у просеку за 84 минута. Научници су објаснили да се то дешава зато што је ова воћка природан извор мелатонина, хормона који утиче на сан и поспешује га. Садржи и аминокиселину триптофан, а она је такође одговорна за квалитетан сан.