Почетна » Шољица ОВОГ чаја дневно убрзава метаболизам и помаже у мршављењу
Здравље Вести

Шољица ОВОГ чаја дневно убрзава метаболизам и помаже у мршављењу

Први корак ка мршављењу је убрзати метаболитам, а то се тешко постиже.

Нема свако да се похвали да има брз метаболизам и да може да једе шта год пожели, а да се притом не угоји. Али уз неколико савета могуће је постићи ефекат брзог сагоревања масти чак и док седите или нисте превише физички активни.

Зелени чај

Свакодневно би требало да пијете зелени чај, можете чак и уместо кафе јер садржи кофеин. Никад нећете претерати у његовом конзумирању јер не може да вам штети, већ само да допринесе бољем стању организма.

Уколико пола сата пре сваког оброка попијете воду, убрзаћете метаболизам за 30 одсто, а ваш организам ће одржати адекватан ниво хидратације.

Црна чоколада

Љубитељима слаткиша стручњаци препоручују црну чоколаду уместо млечне јер садржи супстанце које помажу бржем сагоревању масти. Осим тога, добра је за срце и крвне судове.

Туширање гладном водом

На стање метаболизма утиче и тестостерон. Како бисте подигли ниво полног хормона, стручњаци предлажу сет вежби спринта (у трајању од 10 пута по 30 секунди) у време ручка. То ће допринети бржем сагоревање шећера, баш као и туширање хладном водом, које ће вас додатно освежити у овим летњим данима.

Црно вино

Да ли знате да је могуће смршати ако пијете вино јер оно садржи ресвератлор који може довести до метаболичких промена и бржег сагоревања калорија. И не заборавите да је велики непријатељ вашег метаболизма стрес, па се саветује да пронађете унутрашњи мир уз помоћ медитације.