Почетна » Списак природних лекова Баба ВАНГЕ: Рецепти који лече артритис и алергију
Занимљивости Вести

Списак природних лекова Баба ВАНГЕ: Рецепти који лече артритис и алергију

Баба Ванга је чврсто веровала да нам је природа дала лекове за сваку нашу болест.

Народна медицина нуди бројне могућности за лечење. Ми вам представљамо списак за које се верује да га је лично баба Ванга оставила.

Баба Ванга, иако је била слепа, видела је више од многих – детаље прошлости и дубину будућности. Њена пророчанства и данас се остварују.

“Све што је потребно за излечење је око нас, у завичају око нас, природа нам је све дала”, говорила је Ванга. Исцелитељка није била против доктора и стандардне медицине, осим у сопственом случају. Ипак, често је упозоравала како су синтетички лекови лоши и опасни.

Дубоко је веровала како је најважнији баланс у телу који морамо постићи сами и са оним што нам је дато од земље, па тако и да за сваку болест постоји биљка.

На слово: А

Акне: Пре спавања нанесите на лице облог – памучну крпу или газу коју сте претходно намочили у воду у којој се кувала сапуњача, матичњак и зова

Албумин (повећање): Једну кашичицу осушене коре брезе (танка и прозирна кора која се љушти у пролеће), прокувајте у 2 шољице воде (од кафе), око 5 минута.

Процедите и пијте увече по 100 милилитара, три дана заредом.

Алергија: Малу кашичицу сувог пелина намочите у малој шољици хладне воде преко ноћи, ујутро процедите и пијте три пута дневно после јела, тако да велику кашику те воде помешате са мало меда. За спречавање алергије: пијте по једну чашицу пелиновог вина на дан током пролећа.

Анемија: Самељите 100 грама осушених плодова слеза. Пола кашичице тог прашка умешајте у чашу свежег овчјег млека и пијте једном дневно. За пријатнији укус можете додати мало меда.

Артритис (рецепт 1): У већој количини воде прокувајте 10 корена цикламе (Цyцламен хедерифолиум). Ту мешавину улијте у каду и кад се охлади до подношљиве температуре, уђите у каду. Вода треба да покрије цело тело. Лежите у кади док се не охлади. Поступак би требало поновити 10 пута, с тим да исту чајну мешавину можете употребљавати два пута (подгрејану).

Артритис (рецепт 2): Прокувајте 20 корена цикламе у 10 литара воде. Свако јутро и свако вече намочите најпре ноге, а после тога и руке у тој купки, па на крају полијте и главу три пута.

Артритис (рецепт 3): У пола литра јаке ракије скувајте половину паковања беле слачице и кувајте док течност не испари до пола. Мажите болна места ујутру и увече.

Артритис (болови у ручним зглобовима): Прокувајте слатку папрат и пустите да се охлади док није млака, па намочите руке у тој води. Понављајте свако вече током 10 дана.

Артритис (реуматични): Прокувајте листове рујевине, па од њих направите смесу за облоге. Држите на болним местима 20 минута. Понављајте недељу дана.

Астма (рецепт 1): Прелијте врелом водом 40 главица црвеног лука док не омекшају. Додајте пола литра уља и динстајте. Пропасирајте смесу и свако јутро и свако вече узмите по једну супену кашику тог пиреа на празан желудац.

Астма (рецепт 2): Пијте чај од цвета подбела (коњски лопух, козја брада, репух, марта, бело копитњаково лишће, коњско копито).