Почетна » Српска Брижит Бардо: Имала је све, само једно не!
Моја прича Вести

Српска Брижит Бардо: Имала је све, само једно не!

Бели мерцедес, луксузна бунда, велики дијамант – све то је себи купила Десанка Беба Лончар, српска глумица за којом су уздисали не само сви мушкарци у некадашњој Југославији већ и они широм Европе.

Култна улога

Плавуша која је залудела све имала је само 17 година кад је заиграла на филму. Улога у култном остварењу „Љубав и мода“ отворила је нашој лепотици врата европске кинематографије. Како је сама објашњавала, тамо је била занимљива као девојка која „стиже иза гвоздене завесе“, за коју се тада говорило да дели Исток и Запад.

Од хонорара је купила мерцедес

Од хорорара за филм „Љубав и мода“ је себи купила кабриолет мерцедес, а каже да јој је он био као играчка. И дете и жена у исто време, желела је да себи приушти бунду мада каже да је више била за старије даме. Међутим, уживање јој је било што је могла да себи купи све што жели и да јој за то није био потребан мушкарац.

Упркос тој тврдњи, за мужа је одабрала галантног и имућног мушкарца, хрватског бизнисмена Јосипа Радељака Дикана. Беба се тада први пут суочила са мукама – нису могли да имају децу. Пуних 13 година су чекали сина, а онда се родио мали Лео.

Лео је био жељен

„Три килограма и 150 грама, 52 дугачак, црвен, са зулуфима… Кад сам га најзад узела у руке, филмови, снимања, слава, све је то за мене био неки други свет.

Беба је претходно више пута остајала у другом стању, али су се трудноће завршавале побачајима. Током трудноће са Леом је боравила у болници пуних пет месеци.

„Живот у болници дубоко ме је изменио. Напустила сам глуму и решила да будем с дететом, да га дадиље не вуку по сетовима“, испричала је Беба једном приликом.

Тачка на филмску каријеру

Беба је Последњи филм „Ла Вила деле аниме маледетте“ снимила је 1982. године у Риму, након чега је ставила тачку на филмску каријеру, иако је имала само 39 година.

Преварио је са ЕНом Беговић

Брак са Диканом је трајао 23 године. Муж ју је преварио, како су писали медији, са глумицом Еном Беговић. Развод је био ружан, јер је Јосип желео старатељство над сином и није презао да жену оптужи за алкохолизам и смести је на клинику за одвикавање од зависности.

„Кад пропадне веза коју сте толико градили, то заиста јесте животни пораз. Али он је у 50. години решио да крене другим путем. Дешава се да мушкарци тада траже обнављање свог живота и младости, а ја не бих никог спутавала да ради шта хоће. Не може се волети на силу“, испричала је српска Брижит Бардо.

Ознаке