Почетна » Стари нови тренд: Тапете!
Занимљивости Вести

Стари нови тренд: Тапете!

Уколико сматрате да је ваша спаваћа соба постала суморна и досадна, можда је време да размислите о стварању акцентног зида – али, помоћу тапета!

Када вам спаваћа соба постане превише досадна, време је да је промените. Атрактиван акцентни зид ће донети визуелни интерес о ком сањате, а истовремено ће послужити и за савршено повезивање свих осталих елемената у овом делу дома. Другим речима – нема бољег начина да собу начините лепшом и ефективнијом од коришћења тапета!

Срећом, данас је на тржишту милион доступних верзија, боја и дизајна, па верујемо да сви могу пронаћи баш нешто по свом укусу. Такође, данас је све у вези тапета прилично поједностављено, па тако не морате имати неко велико претходно искуство да бисте их поставили.

Заправо, једина ствар на коју бисте требали да обратите пажњу јесте адекватан избор боја и узорака, јер су неки дизајни једноставно превише визуелно узнемирујући и могу на крају да поремете мирну и спокојну атмосферу коју желите да постигнете. У наставку текста са вама делимо најбоље изборе тапета за акцентни зид спаваће собе!

Тапете са текстуром

Ако ваш простор већ има смеле карактеристике које се истичу, боље је играти на сигурно са избором тапета. Ако и даље желите да соба има онај wоw-ефекат, идите на текстурирани дизајн. Овакве позадине углавном имају прекрасан дизајн који се добро слаже и са неутралним али и са нешто смелијим бојама.

Традиционалан дизајн

Када спаваћа соба споји лепоту елегантних и традиционалних стилова, једноставни узорци су они који ће употпунити простор. Неутрална шема боја и класични дизајн су идеална комбинација ако желите да се посветите овом стилу без ризика да соба изгледа досадно.

Тапете са узорком рибље кости

Узорак рибље кости је добар избор који и даље даје дивну изјаву. Упечатљив дизајн привлачи поглед према горе, стварајући илузију високог плафона. Ако имате малу спаваћу собу са ниским плафоном, узорак рибље кости ће учинити да изгледа пространије.