Почетна » Студија потврдила: Две шоље овог воћа дневно продужавају живот
Нутрициониста Вести

Студија потврдила: Две шоље овог воћа дневно продужавају живот

Следећи пут када пожелите свеже воће, можда би требало да узмете мало грожђа. Не само да је укусна посластица, већ вам може помоћи и да живите дуже, показало је ново истраживање.

Две шољице грожђа

У студији, коју је недавно објавио часопис Фоодс, када су око две шољице грожђа додате дневној исхрани која је укључивала велику количину хране са високим садржајем масти, то је резултирало мањим проблемима са масном јетром, подигло нивое антиоксидативних гена, и продужен животни век.

Иако су субјекти студије били мишеви, а не људи, др Џон Пекуто, који је био део тима са Универзитета Западне Нове Енглеске који је спровео студију, проценио је да би особа вероватно могла да ужива у животу који би могао да буде четири или пет година дужи ако почне редовно да једе грожђе.

Ово ће пружити још више разлога за људе да се фокусирају на инклузивну разноврсну храну.

Зашто је грожђе здраво?

Што се тиче зашто је грожђе тако здраво, стручњаци напомињу да „садржај антиоксиданата чини грожђе антиинфламаторним по природи“.Напомиње се да „грожђе има разне антиоксиданте укључујућ ресвератрол, катехине, кверцетин и антоцијанине“. Иако та имена можда не значе много већини људи, чињеница је да грожђе има више антиоксиданата, који ће у комбинацији са уравнотеженом исхраном помоћи у борби против слободних радикала, смањењу оксидативног стреса и стварању антиоксиданата.

Наводи се и да је грожђе такође здраво јер садржи фитонутријенте, који такође имају антиинфламаторна и антиоксидативна својства, помажући да ваше ћелије и ДНК буду здрави, што на крају резултира и вашим здрављем.

Ознаке