Почетна » Супер модерно и лако за одржавање: То је најновији тренд у уређењу дома
Моја башта Вести

Супер модерно и лако за одржавање: То је најновији тренд у уређењу дома

Модерни ентеријери заиста тако и делују, сачињени од намештаја крајње необичних форми, које нагињу ка футуризму. Што и не би, када је свеопшти тренд у дизајну, од аутомобила до гардеробе, закорачио у том правцу.

То не значи да ретро стил одлази у заборав, већ да се на тај начин, у изгледу намештаја дочарана прошлост успешно може комбиновати са будућношћу. Јер овакав намештај уклапа се у сваку “сценографију” вашег дома.

Фотеље јајастог облика, мање или веће, без ногара, одају утисак као да лебде у простору, а удубност им том приликом није нарушена. Свакако, оне од коже и штофа пријатније су за седење од пластичних, које су, пак, ефектније. Уосталом, ако пожелите да дуже боравите на њима, увек можете ставити меко јастуче на седални или леђни део. Има их и оштрих форми, са ногарима налик оним код камперских столица, на расклапање, са седалним и леђним делом од другог материјала и боје, или жичано мрежастих, на којима контраст чини меко крзно.

Столови могу да изгледају попут летећег тањира, са шупљикавим, лоптастим ослонцем, и овалним горњим делом, често провидним, сачињеним од стакла. Популарни су, а и лако уклопиви у остатак ентеријера, и они шупљи, празни у средини, направљени само од ивица у облику правоугаоника. Оваква врста празнине занимљиво делује и на поптпуно празним и отвореним сточићима са огледалом, али и на фотељама које изгледају буквално као половина кокосовог ораха, у чијем се удубљењу седи.

Полице могу настати од кривудавих облика и материјала по жељи, слободних су форми, а једно од оригиналнијих решења је она за књиге, у облику велике крошње, где је свака грана ослонац за неко од вашег омиљеног штива.

Кревети или гарнитуре за седење изгледају као да су направљени од лего коцки, односно састоје се из више делова и облика. Боје су махом пастелне и светле, а ако се појави и нека тамнија, пожељно је да у њеној близини буде неки комад намештаја нежније нијансе.