Почетна » Супруга катарског емира има 63 године, 7 доктората и 7. деце
Моја прича Вести

Супруга катарског емира има 63 године, 7 доктората и 7. деце

Моза бинт Насер је жена која разбија све стереотипе, јер је она једна од најобразованијих жена у арапском свету, политичарка, велики миротвор и мајка седморо деце.

Моза има 63 године

Моза бинт Насер има 63 године, мајка је седморо деце, бака неколико унучића, супруга катарског емира и жена која је озбиљан пример елеганције и стила.

Поред ње, катарски емир има још две жене, али Монзах се истиче као најобразованија, не само у њиховој кући, већ и у читавом арапском свету.

Она је неколико пута истакла како су за њу од свих титула најважнија титула мајке њеној деци, а има петорицу синова и две ћерке.

Када је имала само 18 година, удала се за катарског емира и то 1977. године. У то време је била студент Универзитета у Катару, а звање дипломираног социолога добила је девет година након удаје.

Моза знање сјајно примењује у пракси, активна је у многим организацијама, попут Арапске демократске организације, Организације за образовање, науку и развој заједнице и разних програма за помоћ деци, због чега се представља и као политичарка и активисткиња.

Значајан је њен рад у „Катар фондацији, којом управља њен супруг, а који је изградио „Град образовања“ у Дохи и довео у Катар америчке факултете.

Помаже Палестину

У Гази је Моза покренула изградњу низа образовних институција, а њен рад је довео до тога да ова жена поседује седам почасних доктората. Мозах супруга често прати на његовим службеним путовањима.

Светску јавност је привукла беспрекорним стилом, али и ставом, који је увек јасно износила држећи говоре у водећим политичким и друштвеним инстутуцијама.

За њу кажу да је највећа љубав шеика Хамада бина Калифа Ала Танија, а њихов син Тамим, иако није прворођено дете катарског владала, проглашен је за престолонаследника и носи титулу садашњег емира.

О њеном стилу се прича

О стилу прве даме Катара своје су рекли и „Вог“ који је уврстио у пет најбоље одевених жена света. „Венити фер“ ју је прогасио најлепше обућеном дамом плаве крви, а за Џулијена Мекдоналда она је друга Џеки Кенеди.

Моза је једна од ретких дама која 365 дана у години облачи комаде високе моде, а „Шанел“, „Живанши“, „Диор“ њене су омиљене модне куће.

Њено величанство купује комаде који коштају између 20 и 30 хиљада долара, а специјално дизајнирана одећа за њу достиже цену и до 100. 000 долара.

Поједини извори тврде да се у њеној резидендцији крије право модно богатство.