Почетна » Шварцвалд торта на нов начин (рецепт)
Исхрана Вести

Шварцвалд торта на нов начин (рецепт)

Састојци

ЗА ЏЕМ:

  • вишње 250 г
  • малине 100 г
  • мед 1 кашика
  • чиа семенке 3 кашике

ЗА ЧОКОЛАДНУ КОРУ:

  • јаја 6
  • шећер 160 г
  • спелтино бело брашно 150 г
  • путер 90 г
  • чоколада за кување 150 г
  • вишње или малине 150 г

ЗА ЗАВРШНИ СЛОЈ:

  • слатка павлака 300 мл

Припрема

Припремите џем тако што ћете воће прво отопити, оцедити мало сока, па додати мед и штапним миксером кратко уситнити, али не сасвим. У ту смесу додајте чиа семенке, помешајте и одложите у фрижидер док спремате кору. У шерпи отопите путер с насецканом чоколадом. Одвојте беланца од жуманаца у две чиније, па у сваку чинију сипајте половину шећера. Чинију са жуманцима ставите преко шерпе с кључалом водом и мутите док не постану беличаста. Скините чинију са жуманцима, још мало мутите и додајте просејано брашно, отопљену чоколаду и путер.

Све сједините, а онда лагано умешајте и снег од беланаца. Сипајте чоколадну смесу у плех пречника 24 цм и преко распоредите одвојене вишње или малине. Пеците 30 минута у рерни загрејаној на 180 степени. Топлу торту избоцкајте виљушком и када се охлади премажите је припремљеним џемом. Чврсто умутите слатку павлаку. Премажите преко џема и украсите воћем.