Почетна » Све време смо радили погрешно: Ево како се правилно перу судови
Занимљивости Вести

Све време смо радили погрешно: Ево како се правилно перу судови

Фото: Унплаш

Пре него што ставите судове у машину, скидате све заостале остатке од хране са њих, али то дефинитивно није потребно да радите.

Ешли каже да прање тањира пре него што се ставе у машину може довести до тога да буду једнако прљави као и кад сте их први пут ставили унутра. Наводно је већина наших машина за прање судова опремљена сензорима који да осете колико су тањури прљави.

Када започне циклус, машина ће ваше плоче опрати млазовима који су довољно јаки да их темељно очисте. Уколико их претходно исперемо, Ешли каже да заправо то може преварити машину за прање судова да помисли да је потребно само лакше  прање, што објашњава зашто остаје прљаво посуђе након пуног циклуса.

истресите чврсту храну у канту, а онда тањир ставите у машину за судове. А ако се плашите да ће вам то зачепити машину, једном месечно очистите њен филтер

Бриџет Гарднер, директорка за чишћења високих перформанси, каже да уколико су посуде обложене храном која садржи протеине и угљене хидрате који се залепе, попут млека, житарица или јаја, и оставе сатима или један дан да се оперу, не можете очекивати да ће их машина за прање судова уклонити.